Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ

1. Η ατομική συνέντευξη. Κατά την ατομική συνέντευξη είσαι μόνος/η απέναντι στον συνεντευκτή σου. Ίσως έχεις δυο συνεχόμενες συνεντεύξεις με διαφορετικά άτομα. Υπάρχει περίπτωση να βρεθείς ταυτοχρόνως απέναντι σε δυο άτομα: ο πρώτος ρωτά, ο δεύτερος παρακολουθεί.

2. Η συνέντευξη απέναντι σε μια επιτροπή. Η επιτροπή συνήθως αποτελείται από τρία, τέσσερα ή πέντε άτομα. Χρησιμοποιείται όταν είναι πολλοί υποψήφιοι και για την εξοικονόμηση χρόνου. Αυτή η τεχνική συνέντευξης χρησιμοποιείται όταν περισσότερα άτομα επιθυμούν να δώσουν την γνώμη τους.

3. Η ομαδική συνέντευξη. Πολλοί υποψήφιοι καλούνται να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση και το άτομο που θα αποφασίσει για την πρόσληψη παρακολουθεί τη συζήτηση και συνήθως επιθυμεί να ανακαλύψει τα άτομα που είναι ικανά να διευθύνουν μια ομάδα, ικανά να ακούν τους άλλους κλπ. Οι υποψήφιοι σε κάποιες περιπτώσεις ακούνε από τον υπεύθυνο πληροφορίες για τις δραστηριότητες της εταιρείας, την οργάνωσή της, καθώς επίσης και για τη θέση εργασίας. Σ' αυτήν την περίπτωση το πιθανότερο είναι ο καθένας στη συνέχεια να κληθεί σε μια ατομική συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: