Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αυτή την εβδομάδα η προκήρυξη για την Πυροσβεστική


Προκηρύσσεται αυτή την εβδομάδα ο μεγάλος διαγωνισμός του Πυροσβεστικού Σώματος που αφορά στην πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς θητείας.
Οι νέες θέσεις θα καλυφθούν από 3.600 συμβασιούχους και εθελοντές πυροσβέστες και οι 400 θέσεις από απλούς πολίτες, ηλικίας έως και 29 ετών, χωρίς προϋπηρεσία στο Σώμα.
Οι προσλήψεις θα διενεργηθούν με το σύστημα των μορίων υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, ενώ θα προηγηθούν στους πίνακες κατάταξης όσοι έχουν εμπειρία, τίτλους σπουδών, καθώς και πιστοποιημένη εμπειρία ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Κριτήρια πρόσληψης για τους υποψήφιους πολίτες αποτελούν ο βαθμός του απαιτούμενου τίτλου σπουδών, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν. 2538/1997, ΦΕΚ 242 Α΄) ή εθελοντή πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος (ν. 1951/1991, ΦΕΚ 84 Α΄) κ.ά. Για τους υποψηφίους που ανήκουν στην κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών ισχύουν τα ίδια κριτήρια, πλην του βαθμού του τίτλου σπουδών.
Πρόσθετα προσόντα για όλους τους υποψηφίους αποτελούν η γνώση ξένης γλώσσας και η κατοχή πτυχίου ΙΕΚ ειδικότητας "Ειδικός δασικής προστασίας". Μοριοδότηση δικαιούνται επίσης οι υποψήφιοι που είναι γονείς τριών τέκνων και τα τέκνα τους, καθώς και τα τέκνα προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και ένεκα ταύτης. Ολοι οι υποψήφιοι απαιτείται να μην εμπίπτουν στα κωλύματα του άρθρου 2 του π.δ. 19/2006.


Δεν υπάρχουν σχόλια: