Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αξιωματικοί με υψηλά προσόντα στο Λιμενικό


Αξιωματικοί με υψηλά προσόντα στο Λιμενικό
Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στους τρεις διαγωνισμούς του Λιμενικού Σώματος, που αφορούν στην κατάταξη 15 Αξιωματικών ειδικότητας Νομικών, 25 ειδικότητας Τεχνικών και 5 ειδικότητας Οικονομικών (με τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου).
Οι σχολές και τα τμήματα σχολών Πανεπιστημιακού Τομέα, οι πτυχιούχοι των οποίων δικαιούνται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό των Νομικών είναι τρία και συγκεκριμένα τα τμήματα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Θράκης.
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των Αξιωματικών Οικονομικού πρέπει να είναι απόφοιτοι Τμήματος ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Στατιστικής, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δημόσιας Διοίκησης, Ναυτιλιακών Σπουδών, Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών, Διοίκησης Τεχνολογίας,
Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Νομικού και Οικονομικού έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό εφόσον κατέχουν Μεταπτυχιακό τίτλο τμήματος Νομικής (Master) ή αντίστοιχο Διδακτορικό Δίπλωμα (Doctorate) ή και τα δύο.
Η πλήρωση των θέσεων Τεχνικών θα γίνει από πτυχιούχους ανώτατων Πολυτεχνικών Σχολών (Πανεπιστημιακού Τομέα) των εξής κατηγοριών: Πολιτικοί Μηχανικοί 2 θέσεις, Μηχανολόγοι Μηχανικοί 5 θέσεις, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών 5 θέσεις, Ναυπηγοί Μηχανολόγοι Μηχανικοί 7 θέσεις και Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 6 θέσεις.
Απαραίτητα προσόντα
Ολοι οι υποψήφιοι/ες πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα:
α) Να είναι Ελληνες πολίτες και να μην έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους, β) Να έχουν τουλάχιστον πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας, γ) Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασία κειμένου, ii) υπολογιστικά φύλλα και iii) υπηρεσίες διαδικτύου.
δ) Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, που διαπιστώνεται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή κατάταξης. Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα.
ε) Οι άνδρες να είναι στρατολογικά εντάξει, δηλαδή να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να εκπληρώνουν αυτές (στρατεύσιμοι) ή να βρίσκονται νόμιμα εκτός στρατεύματος.
στ) Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό.
Οι προθεσμίες
Η κατάθεση αιτήσεων για τους υποψήφιους Τεχνικούς και Νομικούς διαρκεί έως τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ για τις θέσεις των Αξιωματικών Οικονομικού η προθεσμία εκπνέει στις 23 Σεπτεμβρίου. Αιτήσεις υποβάλλονται είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή είτε αυτοπροσώπως στο Αρχηγείο του ΛΣ/Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Τμήμα Α' (Ακτή Βασιλειάδη, πύλες Ε1-Ε2, Πειραιάς, γραφείο 018, ισόγειο).
Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε υψομέτρηση, ψυχοτεχνική δοκιμασία και υγειονομικές εξετάσεις, ενώ οι επιτυχόντες-ούσες αναλαμβάνουν υποχρέωση δεκαετούς παραμονής στο Σώμα.

ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ 6/9

Δεν υπάρχουν σχόλια: