Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2010

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Στις ειδικές κατηγορίες υπάγονται οι παρακάτω περιπτώσεις του άρθρου 11 του Ν.3648/08, για τις οποίες απαιτούνται τα αναγραφόμενα σε κάθε μία δικαιολογητικά:

α. Επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων και μέχρι ποσοστού τριάντα πέντε επί τοις εκατό (35%), εισάγονται κατά σειρά επιτυχίας οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:
(1) Τέκνα Πολυτέκνων
Βεβαίωση κυρωμένη από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων (με τη σφραγίδα «τυγχάνει έγκυρο», Υπόδειγμα «4»).
(2) Τέκνα Οικογενειών με τρία παιδιά
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον οικείο Δήμο.

β. Επί του ανωτέρω ποσοστού (35 %) και μέχρι ποσοστού δέκα επί τοις εκατό (10%) επ’ αυτού σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα άτομο, εισάγονται κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:
(1) Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής.
(2) Τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής (Υπόδειγμα «3»).
(3) Τέκνα Ελλήνων Μονίμων Στρατιωτικών Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20η Ιουλίου έως την 20η Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγ. Θεοδώρους της Κύπρου.
γ. Οι Έλληνες-ίδες του Εξωτερικού του άρθρου 3 παρ. 1 του Ν. 1351/1983 (ΦΕΚ56 Α), όπως οι διατάξεις αυτού τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 10 του Ν. 2327/1995 (ΦΕΚ 156 Α’) και της παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν. 2517/1997 (ΦΕΚ 16 Α’) σε ποσοστό 3 %, όπως το άρθρο 12 του Ν. 2552/97 ορίζει.

δ. Για τις ανωτέρω περιπτώσεις απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

(1) Βεβαίωση από ΔΕΠΑΘΑ ως υπόδειγμα «5» για την κατηγορία 1 β (1).

(2) Πρόσφατη Γνωμάτευση Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ) του αντίστοιχου Κλάδου, που να βεβαιώνει το ποσοστό αναπηρίας 67%. [Μόνο για την κατηγορία β (1)].

(3) Εκκαθαριστικό Σημείωμα για συνταξιούχο στρατιωτικό (Υπόδειγμα 6) ή χρηματικό ένταλμα εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος.

(4) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του πατέρα (Υπόδειγμα 7).

(5) Για την ανωτέρω παραγράφου 1 β (3), βεβαίωση από το αντίστοιχο Γενικό Επιτελείο (ΓΕΣ/ΔΙΣ - ΓΕΑ/Μουσείο Ιστορίας ΠΑ - ΓΕΝ/Ιστορική Υπηρεσία Ναυτικού), στην οποία θα φαίνεται ότι ο πατέρας του υποψηφίου συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στα αναφερόμενα πολεμικά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: