Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Νέα κριτήρια πρόσληψης για 1200 ειδικούς φρουρούς


Νέα κριτήρια πρόσληψης για 1.200 ειδικούς φρουρούς

Νέα κριτήρια και ειδική πριμοδότηση για όσους έχουν προϋπηρεσία στις Ενοπλες Δυνάμεις ως Επαγγελματίες Οπλίτες ή έχουν υπηρετήσει στην Προεδρική Φρουρά, θεσπίζει υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Οι αλλαγές αυτές στα κριτήρια πρόσληψης και στις προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων είναι αναγκαίες, προκειμένου να βγει "στον αέρα" η προκήρυξη πρόσληψης 1.200 Ειδικών Φρουρών με πενταετή θητεία στην Ελληνική Αστυνομία. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την πρόσληψή τους στην ΕΛ.ΑΣ. με βάση τον γενικό βαθμό απολυτηρίου λυκείου, τη γνώση ξένης γλώσσας, την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, την κατοχή άδειας ικανότητας οδηγού μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου και την κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας "Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας".



ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
4.000 θέσεις 5ετούς θητείας
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του Πυροσβεστικού Σώματος. Τις 3.400 θέσεις θα καταλάβουν εποχικοί πυροσβέστες και τις υπόλοιπες 600 θα διεκδικήσουν ιδιώτες. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 5 και θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου.
ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Αιτήσεις για 550 μονίμους
Με 280 δόκιμους λιμενοφύλακες και 180 δόκιμους υπαξιωματικούς θα ενισχυθεί το ΛΣ. Τελευταίες ημέρες για την προκήρυξη των 60 σημαιοφόρων. "Ερχονται" άλλες τρεις προκηρύξεις για αξιωματικούς Οικονομικού, Τεχνικού και Νομικών.

ΕΘΝΟΣ 2/8/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: